MATKA ERIKOISTUNEEKSI PIENTILAKSI

Pekka on ottanut tilan omille nimilleen vuonna 1987, mutta jo ennen tuota oman tilan työt olivat tulleet tutuiksi. Tilaa laajennettiin tuossa vaiheessa, maita ostettiin ja peltoa vuokrattiin ja uuteen navettaan tuli 10 lehmää, sittemmin sisäisillä muutoksilla samaiseen navettaan on saatu paikat 15 lehmälle.

Vuonna 1997 tilalle tulivat ensimmäiset villisiat, jotka olleet Pekan omien sanojen mukaan "savolainen hullu harrastus". Villisikojen määrän lisääntyessä mukaan tuli suoramyynti, joka on kasvanut pikkuhiljaa samaa tahtia villisikojen lukumäärän kanssa. Nykyisellään villisikoja on noin 100 yksilöä, eikä määrää ole tarkoitus enää kasvattaa vaan määrä on vakiintunut tilan olosuhteisiin sopivaksi.

Vuonna 2007 Mirva tuli tilalle ja sittemmin, vuonna 2012 tyttären vaikean maidolle allergisen oireilun myötä vastauksena ongelmaan löytyi A2-maito. Tästä lähti ajatus itämään ja monien vaiheiden kautta se johti oman tilameijerin rakentamiseen ja maitotuotteiden jalostamiseen omalla tilalla. Vuonna 2020 tilameijeri valmistui ja toiminta pyörähti käyntiin.

Kaiken tuotannon perusajatuksena on tuottaa hyvää ruokaa ilman ylimääräisiä lisäaineita kotimaisesta laadukkaasta raaka-aineesta, tästä syystä villisikatuotteet sisältävät vain ja ainoastaan villisian lihaa (ei muita lihoja tai jauhoja) ja maitotuotteissakin on vain valmistukseen vaadittavat raaka-aineet mukana.